annonse

Lokalt samarbeid

Fra venstre
GODT SAMARBEID: Eivind Kristiansen, Kyrre Nilsen, Gunnar Kristiansen (alle Østerhus Elektro AS) og Odd Gunnar Repstad (Chr. Repstads Sønner AS). (Foto: )
SØRGER FOR SERVICE
SØRGER FOR SERVICE: Rune Jensen er medeier i Chr. Repstads Sønner, og styrer verkstedet. (Foto: )
VIKTIG ETTERMARKED
VIKTIG ETTERMARKED: Det å yte bedriftskundene god service er viktig når man ønsker lojale kunder. (Foto: )

For få dager siden leverte Chr. Repstads Sønner nok en varebil til Østerhus Gruppen, et samarbeid begge parter setter pris på.

Det begynner etter hvert å bli en god bilpark med varebiler fra den lokale Peugeot-forhandleren i Grimstad som kjører rundt med Østerhus-logoen.

– Den lokale forankringen er viktig når man kommer til de litt mindre byene slik som Grimstad. Det at man kjenner hverandre gjør ting enklere når det gjelder service, vedlikehold og reparasjoner. Også blir det litt «keep it in the family», sier Kyrre Nilsen i Østerhus Elektro.

Lojalitet

Ordene faller i god jord hos Odd Gunnar Repstad hos Chr. Repstads Sønner. Han vet hvor viktig det lokale næringslivet er for en liten bilforhandler.

– Østerhus Gruppen og PS-anlegg er de to store kundene våre. Det er veldig hyggelig at de er lojale mot lokale bedrifter. Det er slik vi også selv prøver å tenke, sier Repstad.

Han legger ikke skjul på at de strekker seg langt for å hjelpe bedriftskundene.

– De er viktig på flere måter. Det er veldig viktig med salg av nye biler, men ettermarkedet er vel så viktig. Blant annet en sånn ting som at vi pr. nå har fire varebiler som vi låner ut gratis til firmakunder når de har bilene på service. Dette for at de selv skal slippe å stå uten bil i egen drift.

God service

Rune Jensen er medeier i Chr. Repstads Sønner, og styrer verkstedet. Han tar seg ofte tid til å sjekke litt ekstra om kunder, slik som Østerhus Gruppen, er fornøyde.

– Det er jo viktig at enhver kunde som er innom har lyst til å komme tilbake, og at vedkommende føler seg riktig behandlet. Derfor spør vi ofte om det er ting kunden savner når de har biler inne til service eller reparasjoner, sier Jensen.

På denne måten kan bilforhandleren gjøre de nødvendige justeringene som gir de gevinst over tid.

– Også handler det jo om hva man gjør når det skjer noe spesielt. Hvordan de situasjonene løses er viktig og skaper kunderelasjoner.

Godt fornøyde

Alt tyder på at de treffer godt på nettopp service. Kyrre Nilsen er i hvert fall godt fornøyd med hvordan de blir behandlet.

– Vi er kanskje en av de største kundene på verkstedet, og Rune bruker tid for å lære av vårt behov. Samtidig diskuterer jeg aldri pris når biler må på verksted. For vi ønsker ikke å ha en bil hvor for eksempel bremseklossene ikke varer til neste service. Så vi stoler på det de gjør, sier Nilsen.

Pr. i dag har Østerhus Gruppen 15 Peugeot fra Repstad, og gjennom de siste ti årene har selskapet kjøpt et sted mellom 20 og 25 biler av Odd Gunnar.

– Vi er i stadig vekst, og bare i fjor kjøpte vi fem nye biler. Også fikk vi nettopp en ny bil for ikke lenge siden.

Nært er bra

Gunnar Kristiansen er klar på at det er et bevisst valg når man handler også bilene lokalt. Nærhet til forhandleren betyr noe – også økonomisk.

– Jeg ser jo andre kjører til Kristiansand med bilene når noe skal gjøres. Da går det fort mye tid som vi ønsker å bruke mer effektivt, sier han.

Odd Gunnar Repstad tror tanken om å handle lokalt nok gjør seg mer gjeldende på et sted som Grimstad.

– Østerhus Gruppen og vi har lik tankegang. Når vi har ting vi trenger å få gjort, bruker vi i det lengste lokale håndverkere. Det være seg snekkere, malere, rørleggere eller elektrikere.

Påvirker privatsalget

Som en ekstra bonus, ser Repstad at godt salg av varebiler til lokale bedrifter også gir utslag på privatbilsalget.

– Det gir jo en effekt, og vi ser at slik som i Østerhus Gruppen har vi også flere privatkunder, avslutter Odd Gunnar Repstad hos Chr. Repstads Sønner.

Tekst og foto || Tore Myrberg, epost: tomy@agderposten.no