annonse

Geir tar ansvaret for bruktbilene hos RSA

GODT UTVALG
GODT UTVALG: Geir Christoffersen har et godt utvalg med bruktbiler å vise fram hos RSA Arendal. (Foto: )
DYRESTE BRUKTBIL
DYRESTE BRUKTBIL: En runde rundt i butikken avslører at en Alfa Romeo Stevio er den til høyest pris akkurat nå. (Foto: )

Geir Christoffersen får nye utfordringer når han nå har fått bruktbilansvaret hos RSA, Det er en utfordring han trives med.

Som for de fleste bilforhandlere er salget av bruktbiler en vesentlig faktor også for RSA Arendal. Samtidig betyr ikke endringen at Christoffersen skal slutte å selge nye biler.

– Vi har en flat struktur her hvor alle selger alt. Det tror jeg er en god løsning. For vi opplever både at folk som skal ha bruktbil ender opp med nybil og motsatt. Sånn vi er organisert kan kundene forholde seg til en person i denne prosessen, sier Christoffersen.

Kunden i sentrum

Med ansvar for bruktbildelen av RSA Arendal, blir det mye å følge opp. Det ser Christoffersen på som en spennende utfordring.

– Mitt primæransvar er å sikre lønnsomhet i bruktbilparken. Det handler om at vi betaler riktig pris for bilene vi tar inn, sørger for å gjøre de nødvendig tingene med bilene for å gjøre de godt salgbare og at vi følger bransjestandarden.

Med en bredde i bruktbilutvalget som gjør at du kan handle biler på stedet for alt mellom 10 000 og 800 000 kroner, er det i tillegg helt naturlig at man legger ressurser i å finne best mulig løsning for kundene.

– Det viktigste er å forstå hva kunden ønsker og trenger. Noen er opptatt av hva bilen koster i måneden, mens andre ser på totalprisen. Og behovet er jo vidt forskjellig.

Godt marked

Det er for tiden god fart i bruktmarkedet, vel å merke når bilene er riktig priset.

– Mange kjøper brukt nå fordi de avventer hva som skjer framover. Det er gode bruktbiler å få med lav kilometerstand til bra priser. Og det er ikke alle som vil ha bil med ledning.

I lokalene på Krøgenes er det RSAs egne merker det finnes flest bruktbiler innen. Men, det finnes også andre merker i utvalget.

– Vi er en aktør som tar imot alle merker. Så kunden kan føle seg trygg uansett hva slags bil de kommer med.

Premium bruktbil

En liten kikk blant bilene, vitner om den bredden i utvalg som Christoffersen snakker om. Dyreste bruktbil for øyeblikket er en Alfa Romeo Stevio til 779 000 kroner.

– Det er ikke så ofte vi selger bruktbiler i den kategorien, men det går mange i prisleiet 400 000 til 500 000. Kjøper du den utstilte Stevioen får du en premium bil med vanvittig kjørekomfort. Den har gått kun 12 000 kilometer og er så god som ny, samtidig som noen andre allerede har tatt nybiltapet. Med sju års garanti innen 200 000 kilometer, får du en sikker bil som ser rå ut.

Den mer vanlige bruktbilen er den som er priset til mellom 200 000 og 300 000 kroner. Her er utvalget av gode familiebiler stort.

– Til den prisen får du en god bil som er et par år gammel, med lav kilometerstand, alt av utstyr og firehjulstrekk, avslutter Geir Christoffersen.

Tekst og foto || Tore Myrberg, epost: tomy@agderposten.no